Strah

Svi imamo neke strahove – netko se boji paukova, netko visine, a netko skučenih prostora. Niti jedan strah nije glup, koliko god da je iracionalan. Sada ćeš vidjeti da je nomofobija nešto što vjerojatno i ti imaš.

Mogli bismo ovo nazvati strah nove generacije. Mobiteli su postali nešto bez čega ne možemo. Na njima nam je SVE. Non stop nam je u rukama i što god da trebamo, uzimamo mobitel. Od tuda potječe i ovaj strah. Nomofobija je strah da ćemo ostati bez mobitela. Iako zvuči kao glup strah, nije i ovo skroz ima smisla. Mobitel koristimo da ostanemo u kontaktu s prijateljima, služi nam kao alarm, kao sat, kao uređaj za slušanje glazbe…i kada bi samo tako ostali bez njega, osjećali bismo se izgubljeno.

Samoća Sve je bolje nego biti sam: 8 znakova da se previše bojiš samoće i zato ostaješ u krivoj vezi

Sjeti se samo kako si se osjećala kada ti je posljednji put umrla baterija, a bila si negdje vani. Nisi jedina koja ima ovaj strah i neki čak dobivaju panične napadaje ako shvate da su ostali bez mobitela.

Imaš li i ti nomofobiju? Svi volimo misliti da ju nemamo, ali ovih 5 znakova pokazuje da si i ti pala pod utjecaj tehnologije i da ti je tvoj mobitel jako bitan - čak možda i malo previše. U koliko se sljedećih ponašanja pronalaziš?

1.Ne možeš otići iz kuće bez da uzmeš mobitel – čak ni do kvartovskog dućana
2.Pod stresom si i hvate te panika kad ti se baterija isprazni ili je skoro prazna, a nemaš kod sebe punjač
3.Non stop provjeravaš obavijesti na mobitelu
4.Mobitel ti je u ruci čak i kada se družiš s ljudima uživo
5.Mobitel je zadnja stvar koju koristiš prije spavanja i prva koju koristiš kada se probudiš

Cura i dečko se druže Ponašanja za koja nekad zaboravimo da su nepristojna - ali itekako jesu

Nomofobija strah biti bez mobitela česti strah imaš li nomofobiju znakovi ovisna o mobitelu

Još vijesti